Dekking en dracht

Om te weten of Edda en Cári een klik hebben, heb ik met de eigenaar van Cári overlegd om een ontmoeting te plannen. Daar de afstand wat groot is en de voorjaars vakantie eraan komt is het wat puzzelen.

20-04-2019 We gaan Cári ontmoeten. Het geluk wil dat ze op vakantie gaan en we elkaar op 250 km afstand – voor beiden ongeveer halverwege – kunnen ontmoeten. Dat is een stuk dichterbij dan de 475 km die we moeten rijden voor de dekking.
We hebben een fijne wandeling gemaakt en de honden hebben zich heerlijk vermaakt.

03-06-2019 Al twee dagen had ik het vermoeden, maar nu weet ik het zeker, Edda is loops.

12-06-2019 Het is zover. Ze gaat met volle overtuiging met de staart opzij voor Ásti staan. Gelijk een en ander geregeld om morgenochtend met haar naar Duitsland te vertrekken.

13-06-2019 Na een heel enthousiast weerzien en een buitentemperatuur van ruim 25 graden, was de energie bij de honden zo op en heb ik besloten om met haar naar het pension te gaan waar we zouden overnachten. Later die avond, bij het eten waar ik was uitgenodigd, is Edda gedekt. Ze hebben 20 minuten gekoppeld gestaan.

14-06-2019 Na een rustige nacht zijn we vanochtend terug gereden. Ze heeft bijna de hele terugreis ontspannen naast me liggen slapen.

Daar ik geen echo of röntgenfoto wil laten maken om te zien om te bevestigen dat ze drachtig is, heb ik bedacht dat ik haar taille op ga meten, want wanneer haar buik groter groeit weten we zeker dat er puppy’s onderweg zijn. Haar taille meet nu 50 cm.

04-07-2019 Week 3
Edda slaapt veel, heel veel. Tussendoor is ze wel actief, maar gaat vrij snel weer liggen. Ze zoekt ook meer contact.
Haar taille is wat afgenomen, niet dat ik verwachtte dat ze al gegroeid zou zijn, maar om te zien hoe het proces verloopt.

11-07-2019 Week 4
Geduld is een schone zaak. Ik denk dat ze drachtig is, maar zeker weten doe ik het nog niet. Edda slaapt nog steeds veel. Ook heb ik de indruk dat ze regelmatig wat misselijk is en ze wil vaker naar buiten. Spelen wil ze niet en ze ligt graag bij ons in de buurt.

Haar tepels lijken iets groter geworden en meer roze van kleur.
Haar taille omvang is weer 50 cm.

18-07-2019 Week 5
Edda was van de week niet fit, ze was een paar dagen wat misselijk en haar darmen waren van slag. Gelukkig is alles weer normaal.
Haar tepels lijken meer roze dan vorige week en de melkbanen zijn meer voelbaar.

25-07-2019 Week 6
Edda haar buik omvang neemt toe en haar figuur begint nu duidelijk te veranderen.

28-07-2019
Edda ligt graag met haar achterpoten gestrekt naar achteren, maar ik merk dat dat steeds minder gemakkijk gaat.
Het is me opgevallen, dat de buikharen rond te tepels beginnen uit te vallen. Het is mooi hoe de natuur dit geregeld heeft, dan kunnen de puppy’s straks gemakkelijker bij de tepels komen om te drinken.

01-08-2018 Week 7
Het tempo waarin ze dikker wordt neemt toe.

06-08-2018
Er komt beweging in haar buik. Ik had ze al voelen bewegen, maar nu is het ook duidelijk te zien.

08-08-2019 week 8
De start van de laatste week alweer. Edda zorgt goed voor zichzelf. Slaapt veel en is graag bij ons in de buurt. Wanneer ze trek heeft in een lekker hapje komt ze dat vragen en natuurlijk zorg ik ervoor dat ze dat dan ook krijgt. Haar buik groeit gestaag door. De buikomtrek is inmiddels 63 cm

Ben je benieuwd hoe het verder gaat? Kijk dan bij de pagina geboorte