Geboorte 28-03-2022

27-03 Avond
Om kwart over acht loopt Edda naar de werpkist om vervolgens aan de deken te gaan lopen trekken. De vorige keren was is de aanzet dat de bevalling binnen 24 uur gaat beginnen.
Ik heb om half tien mijn luchtbed opgemaakt om bij haar te blijven ‘slapen’, want als de onrust er is, dan komt er van slapen niet veel. Zoals nu ook weer bleek. Een aantal momenten is het gelukt om een half uurtje te slapen. Tussendoor gaf Edda steeds aan dat ze naar buiten wilde. Dat is een proces wat normaal is, de darmen en blaas legen is handig voor de aankomende bevalling.

28-3 Ochtend
Rond 9.40 veranderde de onrust ineens heel erg snel. Ik had nog nauwelijks transport weeën gezien. Om 9.45 uur zag ik dat ze ging persen, waarna er om 10.20 uur een pup geboren werd. Een reu met een streepje op de borst, linksvoor witte teentjes en aan de andere drie poten alleen kleine witte puntjes aan te tenen.
Aan beide achterpoten heeft hij dubbele wolfsklauwen.

1e reu

Edda is gelijk weer fanatiek moedertje, de pup moet gepoetst worden, maar lang heeft ze niet, want om 10.30 uur begint de volgende weeën reeks. Om 11.00 uur wordt er een teefje geboren met duidelijke witte aftekeningen.
Aan beide achterpoten heeft zij enkele wolfsklauwen.

1e teef

Er lijkt even rust en ik maak gebruik van de tijd om even wat schone handdoeken neer te leggen. Ik vind het sneu om ze op de inmiddels koude natte (vruchtwater) handdoeken te laten liggen, dat koelt best snel af. Om 11.33 uur zie ik dat er weer weeën verschijnen. en om 11.40 uur wordt er een donker teefje geboren.
Aan beide achterpoten heeft zij dubbele wolfsklauwen.

2e teef

Ik zie om 11.55 al weer een weeën verschijnen en om 12.00 uur wordt er weer een teefje geboren met rechts voor een wit voetje en hele kleine witte teentjes.
Aan beide achterpoten heeft zij dubbele wolfsklauwen.

3e teef

De pauze is iets langer geworden en Edda neemt haar rust. Om 12.45 uur zie ik weer weeën ontstaan. En de laatste wordt om13.10 uur geboren. Een reu borstvlek, witte tenen.
Aan beide achterpoten heeft hij dubbele wolfsklauwen.

Reu 2

Knappe Edda, ik ben trots op je <3.