Geboorte

14-08-2019 Om 3.50 word ik wakker van Edda, ze wil naar buiten. Natuurlijk doe ik dat onmiddellijk, maar ik dacht: “daarna ga ik weer naar bed”. Dat lukte voor een half uur. Ik hoorde dat ze erg onrustig bleef en om 4.20 stond ik alweer buiten. Dat was geen probleem, maar ik dacht wel: “nu blijf ik maar op”. :).

Na een periode van slapen, onrustig zijn, nest verbouwen en weer slapen, begint de spanning in haar lichaam toe te nemen, waarna er om 14.45 uur een hele grote perswee komt. Edda begint gelijk te likken, ik zie nog niet waarom, maar het blijkt een plons vruchtwater te zijn geweest….

Edda heeft duidelijk even tijd nodig gehad, maar wordt weer onrustiger. Om 16.45 uur dient de eerst geborene zich aan. Het is een reu met een ieniemienie wit kinnetje, witte borstvlek en rechts voor witte tenen, dubbele wolfsklauwen achter en weegt 312 gram.

Edda is heel druk met schoonmaken. Ze is erg zorgzaam. Het was vertederend om te zien dat ze in eerste instantie niet wist wat ze met het piepende pupje aan moest, maar hoe snel ze over de onwennigheid heen was. Het blijft bijzonder om dit mee te mogen maken. De natuur heeft het allemaal goed geregeld.

Edda is moe en rust is haar blijkbaar ook gegund. Ze krijgt alle kans om te gaan slapen. Maar uiteindelijk neemt de onrust in haar lichaam weer toe.

19.00 uur, er wordt een teef geboren. Zij heeft witte voorvoetjes, witte teentjes links achter, een witte borstvlek en dubbele wolfsklauwen achter. Ze weegt 341 gram.


Ze is nog druk met schoonlikken bezig en ik zie alweer onrust ontstaan en na een paar persweeën wordt om 19.25 een reu geboren. Hij heeft een klein borstvlekje en dubbele wolfsklauwen achter. Hij weegt 322 gram.


Omdat Edda toch best wel dik was zou het kunnen dat er nog meer komt, maar Edda is tot rust gekomen en het bleef rustig.

Een mooi drietal welke ik zal voorstellen.

Wil je weten hoe het verder gaat? Ga naar week 1.