IJslandse hond

In 2016 kwam ik voor de keuze van een ander ras te staan. Na diverse rassen te hebben bekeken is de keuze gevallen op een IJslandse hond.
Dit ras, welke uit IJsland komt is actief, alert en energiek. Ze zijn erg aanhankelijk, zacht en vriendelijk, dit maakt ook dat ze het moeilijk vinden wanneer ze alleen thuis moeten blijven. Ze kunnen goed met kinderen en andere huisdieren.
De IJslandse hond werd op de boerderij gehouden als hoeder van de schapen waarbij ze doormiddel van blaffen de kudde in beweging brengt. Ze beschermde de lammeren voor aanvallen van roofvogels en het reageren op grote vogels zit dan ook in hun bloed.
Het is een ras wat ruimte nodig heeft en interactie met zijn eigenaar. Het zijn honden die graag naar je luisteren wanneer je hem een opvoeding geeft vanuit eerlijkheid en consistentie, Waarbij vertrouwen een belangrijk goed is.

Het zijn echte mensen honden ze zijn open en vriendelijk. In IJsland werden ze als kruik bij de baby of het kind in bed gelegd. Je kunt je voorstellen dat vriendelijkheid hierbij erg belangrijk is.

Het zijn alert vriendelijke honden die doormiddel van blaffen communiceren.

Deze pagina zal later verder uitgewerkt gaan worden.

Vereniging IJslandse Hond in Nederland

Wij zijn lid van de Vereniging IJslandse hond in Nederland.