IJslandse hond

In 2016 kwamen wij voor de keuze van een ander ras te staan. Na diverse rassen te hebben bekeken is de keuze gevallen op een IJslandse hond.
Dit ras, afkomstig uit IJsland, is actief, alert en energiek. Ze zijn erg aanhankelijk, zacht en vriendelijk, maar dit maakt ook dat ze het moeilijk vinden wanneer ze alleen thuis moeten blijven. Ze kunnen goed met kinderen en (veel) andere huisdieren.
De IJslandse hond werd op een boerderij gehouden als erf hond en als hoeder van schapen waarbij ze – doormiddel van blaffen – de kudde in beweging brengt. Ze beschermde de lammeren voor aanvallen van roofvogels en het reageren op (grote) vogels zit dan ook in hun bloed.
Het is een ras dat ruimte nodig heeft en interactie met zijn eigenaar zoekt. Het zijn honden die graag naar je luisteren wanneer je hen een opvoeding geeft vanuit eerlijkheid en consistentie, en waarbij vertrouwen een belangrijk goed is.

Het zijn echte mensengerichte honden, open en vriendelijk. In IJsland werden ze zelfs als kruik bij een baby of het kind in bed gelegd. Je kunt je voorstellen dat vriendelijkheid hierbij erg belangrijk is.

Het zijn alerte vriendelijke honden die doormiddel van blaffen communiceren.

Deze pagina zal later verder uitgewerkt gaan worden.

Vereniging IJslandse Hond in Nederland

Wij zijn lid van de Vereniging IJslandse hond in Nederland.