Over mij

Ik ben Hermina Stout en ben geboren in Tiel (1961). Ik ben gek op dieren en heb mijn leven lang van allerlei dieren om me heen gehad. Als jong meisje ging mijn aandacht naar onze honden en heb ik als 15 jarige mijn eerste veulen gekocht en groot gebracht tot mij 26 heb ik een eigen paard gehad. Momenteel heb ik 3 geweldige IJslandse Honden, waarvan een hier geboren is. Ze mogen hier dat doen waarvoor ze ooit gewaardeerd werden. Ook hebben we vijf Drents Heide schapen.

Heel mijn leven ben ik actief met honden. Thuis hadden we honden en ik heb altijd eigen honden gehad. Ik heb diverse sporten met ze beoefend, van behendigheid, tot IPO, van Doggy Dance tot gehoorzaamheid op hoog niveau. Daarnaast heb ik gefokt met Groenendaelers en nu met de IJslandse Hond.

Omdat mijn honden goed luisterden en ik mooie resultaten in de sport behaalde, werd mij al gauw hulp gevraagd door andere hondeneigenaren. Welke ik tot tevredenheid heb kunnen helpen. Hierdoor heb ik in 2001 mijn eigen hondenschool gestart. Alwaar ik merkte dat het helpen van eigenaren met de opvoeding van hun hond belangrijker was dan het aanleren van oefeningen. Het welbevinden van de hond en zoeken naar balans van wat een eigenaar wil en de hond kan, zijn mijn uitgangspunten Vanuit deze ervaring heb ik dan ook de Cirkeltraining en ABC-Training ontwikkeld.

Het ontwikkelen van een fijne basis waarbij vertrouwen en respect belangrijk zijn.

Mijn passie?
Jou helpen om een fijne band met je hond op te bouwen. Mijn mijn kennis en ervaring met je te delen. Het maakt niet uit op welk vlak.

Waarom doe ik wat ik doe?
Het geeft me veel voldoening wanneer ik jou op weg kan helpen.


Daar we hobbymatig schapen houden ben ik ook actief met hun wol aan de slag gegaan. Hierover kun je ook meer op deze website terugvinden.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik kan je helpen wanneer je:
– (meer) wilt leren over honden, hun gedrag of hoe je ze iets kunt aanleren.
– kennis wilt maken met het Drents Heideschaap
– wilt leren naaldvilten
– kennis wilt maken met de IJslandse hond
– misschien in de toekomst een puppy zou willen.

Wil je meer weten? Kom dan regelmatig terug om te kijken hoever ik ben met het vullen van deze website.