Over mij

Wie ben ik?
Een vrouw, geboren in 1961.

Mijn passie?
Anderen helpen met, uitleggen waarom en inzicht te geven in.

Waarom doe ik wat ik doe?
Het geeft me veel voldoening wanneer ik een ander kan helpen.

Waar komt mijn ervaring/kennis vandaan?
Ik ben opgegroeid met dieren. Waarbij eerst de focus vooral lag bij de paarden, zijn het nu honden en schapen. Dat wil niet zeggen dat ik niets meer met paarden doe ;).
Het omgaan met dieren of het nu een paard, een hond of ander diersoort vanuit respect voor wie het dier is en wat hij nodig heeft om zelf te kunnen leren, geeft veel voldoening.

Een leven zonder honden heb ik niet gekend. Ik ben opgegroeid met honden. En toen ik op mezelf ging wonen was het niet meer dan logisch dat er twee honden van mezelf kwamen. 

Sinds 35 jaar actief ben ik actief met honden. Altijd eigen honden gehad. Ik heb diverse sporten met ze beoefend, van behendigheid, tot IPO, van Doggy Dance tot gehoorzaamheid op hoog niveau. Daarnaast heb ik gefokt met Groenendaelers en nu met de IJslandse Hond.

Omdat mijn honden goed luisterden en ik mooie resultaten in de sport behaalde, werd er al gauw hulp gevraagd door andere hondeneigenaren. Welke ik tot tevredenheid van de eigenaar heb kunnen helpen. Hierdoor ben ik in 2001 langzaamaan met mijn eigen hondenschool begonnen. Alwaar het begeleiden van mensen en hun hond, zowel in opvoeding als het aanleren van oefeningen al snel groter werd. Vanuit de ervaring en scholing die ik gedaan heb, is de Cirkeltraining en ABC-Training ontwikkeld.
Waar ik me op richt is een goede baas/hond verhouding, waarbij vertrouwen en respect hoog in het vaandel staan.

Daar we hobbymatig schapen houden ben ik ook actief met hun wol aan de slag gegaan. Hierover kun je ook meer op deze website terugvinden.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik kan je helpen wanneer je:
– (meer) wilt leren over honden, hun gedrag of hoe je ze iets kunt aanleren.
– kennis wilt maken met het Drents Heideschaap
– wilt leren naaldvilten
– kennis wilt maken met de IJslandse hond
– misschien in de toekomst een puppy zou willen.

Wil je meer weten? Kom dan regelmatig terug om te kijken hoever ik ben met het vullen van deze website.