Over mij

Ik ben Hermina Stout en ik ben geboren in 1961. Ik ben opgegroeid met dieren. Waarbij eerst de focus vooral lag bij de paarden, zijn het nu honden en schapen. Dat wil niet zeggen dat ik niets meer met paarden doe ;).

In de omgaan met dieren of het nu een paard, een hond of een ander diersoort is, doe ik dat vanuit respect en richt ik me op het welbevinden van het individu. Ieder individu heeft zijn eigen karakter een aandachtspunten. Ik ben altijd opzoek naar de gezonde balans, rust in het hoofd, focus en werken in het moment.

Een leven zonder honden heb ik niet gekend. Ik ben opgegroeid met honden. En toen ik op mezelf ging wonen was het niet meer dan logisch dat er twee honden van mezelf kwamen. Inmiddels heb ik mijn 10 pup opgevoed. En zijn er nog die honden in mijn leven.

Mijn passie?
Ik help graag anderen met mijn kennis. Het maakt niet uit op welk vlak. Ik deel graag mijn eigen ervaring(en) welke ik op verschillende vlakken heb opgedaan.

Waarom doe ik wat ik doe?
Het geeft me veel voldoening wanneer ik een ander op weg kan helpen.

Sinds 35 jaar ben ik actief met honden. Altijd eigen honden gehad. Ik heb diverse sporten met ze beoefend, van behendigheid, tot IPO, van Doggy Dance tot gehoorzaamheid op hoog niveau. Daarnaast heb ik gefokt met Groenendaelers en nu met de IJslandse Hond.

Omdat mijn honden goed luisterden en ik mooie resultaten in de sport behaalde, werd mij al gauw hulp gevraagd door andere hondeneigenaren. Welke ik tot tevredenheid heb kunnen helpen. Hierdoor heb ik in 2001 l met mijn eigen hondenschool gestart. Alwaar ik merkte dat het helpen van eigenaren met de opvoeding van hun hond belangrijker was als het aanleren van oefeningen. Vanuit deze ervaring heb ik dan ook de Cirkeltraining en ABC-Training ontwikkeld.
Waar ik me op richt is een goede baas/hond verhouding, waarbij vertrouwen en respect hoog in het vaandel staan.

Daar we hobbymatig schapen houden ben ik ook actief met hun wol aan de slag gegaan. Hierover kun je ook meer op deze website terugvinden.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik kan je helpen wanneer je:
– (meer) wilt leren over honden, hun gedrag of hoe je ze iets kunt aanleren.
– kennis wilt maken met het Drents Heideschaap
– wilt leren naaldvilten
– kennis wilt maken met de IJslandse hond
– misschien in de toekomst een puppy zou willen.

Wil je meer weten? Kom dan regelmatig terug om te kijken hoever ik ben met het vullen van deze website.