Wie ben ik

Ik ben Hermina Stout en ben geboren in Tiel (1961). Ik ben de grondlegger van de Cirkeltraining ( www.cirkeltraining ) en ABC-Training ( www.abc-training.nl ). Deze trainingen zijn ontstaan door het zoeken naar de missing link die ik regelmatig tegenkom in de communicatie tussen hond en eigenaar. Tijdens de ontwikkeling van deze training heb ik niet alleen veel geleerd over de wisselwerking tussen mens en hond, maar ook veel over mijzelf geleerd. Wat me enorm veel inzicht gegeven heeft. Zowel wat betreft leerprocessen, maar dat leerprocessen blokkeren als een individu door in- of externe zaken niet in balans is. Dat geld voor zowel hond als eigenaar.

Als jong meisje was ik al gek op dieren. Mijn leven is altijd verweven geweest met name honden, paarden en andere dieren. Waarbij ik veel kennis heb opgedaan vanuit eigen ervaring, maar ook geleerd heb van vele anderen. Waarbij ik vooral opzoek gegaan ben naar samen. Wat wil ik, wat zit erin voor de ander. Het zoeken naar samen in gesprek zijn.
Ik hou niet van overheersen, ik ben opzoek naar wisselwerk, naar communicatie tussen individuen.  

Mijn ervaring met eigen honden is begonnen toen ik op mezelf ging wonen. Mijn eerste eigen hond was een Cavalier King Charles Spaniël. Als puppy van 8 weken heb ik hem opgehaald. Zijn naam was Joy, hij had ook veel plezier in het leven, maar was ook vooral bezig met zichzelf. Toen in naar de plaatselijke hondenschool ging, vond hij alles belangrijker dan mij, ik begrijp nu beter waarom.
Joy is niet lang alleen geweest. Na 8 weken vond ik het best sneu dat hij mijn werk uren (4 uur per dag), alleen moest blijven Ik heb diverse sporten met ze beoefend, van behendigheid, tot IPO, van Doggy Dance tot gehoorzaamheid op hoog niveau. Daarnaast heb ik gefokt met Groenendaelers en nu met de IJslandse Hond.

Omdat mijn honden goed luisterden en ik mooie resultaten in de sport behaalde, werd mij al gauw hulp gevraagd door andere hondeneigenaren. Welke ik tot tevredenheid heb kunnen helpen. Hierdoor heb ik in 2001 mijn eigen hondenschool gestart. Alwaar ik merkte dat het helpen van eigenaren met de opvoeding van hun hond belangrijker was dan het aanleren van oefeningen. Het welbevinden van de hond en zoeken naar balans van wat een eigenaar wil en de hond kan, zijn mijn uitgangspunten Vanuit deze ervaring heb ik dan ook de Cirkeltraining en ABC-Training ontwikkeld.

Het ontwikkelen van een fijne basis waarbij vertrouwen en respect belangrijk zijn.

Mijn passie?
Jou helpen om een fijne band met je hond op te bouwen. Mijn mijn kennis en ervaring met je te delen. Het maakt niet uit op welk vlak.

Waarom doe ik wat ik doe?
Het geeft me veel voldoening wanneer ik jou op weg kan helpen.

Daar we hobbymatig schapen houden ben ik ook actief met hun wol aan de slag gegaan. Hierover kun je ook meer op deze website terugvinden.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik kan je helpen wanneer je:
– (meer) wilt leren over honden, hun gedrag of hoe je ze iets kunt aanleren.
– kennis wilt maken met het Drents Heideschaap
– wilt leren naaldvilten
– kennis wilt maken met de IJslandse hond
– misschien in de toekomst een puppy zou willen.

Wil je meer weten? Kom dan regelmatig terug om te kijken hoever ik ben met het vullen van deze website.