Voorstellen

Het bedenken van de namen was ook deze keer een hele uitdaging, maar het is me weer gelukt. Ik wilde graag dat de naam van hun moeder weer de basis vormden, maar ik had ook nog een andere uitdaging.

Wanneer je het leuk vindt om te weten hoe ik tot deze namen gekomen ben, dan kun je dat onderaan de pagina terug vinden.

Mag ik je voorstellen aan:

Máni Eddasson (Maangod)
Reu, als eerste geboren om 04.34 uur. Zijn gewicht: 299 gram.
Hij heeft kleine witte teentjes voor, witte borstvlek, links achter een paar witte tenen. Dubbele wolfsklauwen aan beide achterpoten.


Modi Eddasson (De moedige)
Reu, als tweede geboren om 04.55 uur. Zijn gewicht: 307 gram.
Hij heeft een grote, lange witte borstvlek, linksvoor witte tenen, rechts wit voetje, achter aan beide voeten twee witte tenen. Dubbele wolfsklauwen aan beide achterpoten.

Sygni Ástisdóttir (godin van loyaliteit, toewijding en saamhorigheid)
Teef, als derde geboren om 05.05 teef. Haar gewicht: 302 gram.
Ze heeft een witte keelvlek, linksvoor klein wit sokje, rechts voor klein wit voetje, achter aan beide voeten twee witte tenen. Dubbele wolfsklauwen aan beide achterpoten.


Thjazi Ástisdóttir (koningin der Steenreuzen)
Teef, als vierde geboren om 06.09 teef. Haar gewicht: 287 gram.
Ze heeft een witte borstvlek , rechtsvoor wit laarsje, Beide achtervoeten witte tenen. Dubbele wolfsklauw rechtsachter, links achter enkel.


Magni Eddasson (Beschermer van de wereld)
Reu, als vijfde geboren om 06.21 uur. Zijn gewicht: 309 gram.
Hij heeft een witte keelvlek, rechtsvoor klein wit voetje, achtervoeten witte tenen. Dubbele wolfsklauwen aan beide achterpoten.

Meili Ástisdóttir (de mooie)
Teef, als zesde geboren om 06.54 teef. Haar gewicht: 300 gram.
Ze heeft een borstvlekjes, 2 kleine witte voeten voor, witte tenen achter . Dubbele wolfsklauwen aan beide achterpoten.

En met 8 weken zien ze er zo uit:

Mijn gedachten achter de naamkeuze:

Hun moeder, Edda, is door haar fokker vernoemd naar het boekwerk ‘De Edda‘ dit is een verzameling literaire en mythologische werken uit het middeleeuwse IJsland.

Daar ik haar naam en zeker ook de uitleg van de naam mooi vond was het voor mij duidelijk dat ze deze naam zou houden. Zeker toen ik de betekenis las: Wereldmoeder. Een mooie gedachte :).

Ook voor dit nest leek het me leuk om namen te kiezen uit ‘De Edda’. Dit was nog iets moeilijker dan de vorige keer. Er zijn veel namen die ik regelmatig hoor bij IJslandse honden, dat vind ik minder leuk. Dus de Edda er weer bij gepakt en weer vele uren gezocht, hieruit heb ik een lijstje gemaakt met namen die ik passend vond.
Nu had ik deze keer zelfs een tweede uitdaging erbij. De nacht dat ze geboren zijn was de nacht van de super maan (08-04-2020) en bedacht ik me dat ik dat dat ook een leuk item was om iets mee te doen. De eerst geboren reu heeft de naam Máni, dat is de naam van de Maangod in ‘de Edda’. Het hoogtepunt van de supermaan was om 04.35 uur. De eerste reu is om 04.34 uur geboren. Dus het kon niet anders als hij zou deze naam krijgen.

De naam Edda volgens Wikipedia
Er zijn meerdere speculaties over de titel. Het woord Edda betekent overgrootmoeder in het Oudnoords. Het zou dus kunnen wijzen op de verhalen van overgrootmoeder (de voorouders), die zij al doorvertelden, ’s avonds rond de vuurplaats, maar verder dan een theorie gaat dit niet. Het woordbeeld is hiervoor eigenlijk het belangrijkste argument.
Bij uitbreiding is de betekenis moederschoot of wereldmoeder. Het woord is afgeleid van veda of vidyā (kennis – vid = weten, begrijpen), de heilige geschriften van de hindoes.