Week 1

Edda verzorgt de puppy’s uitstekend. Bij ieder geluidje van een pup controleert ze even wat er is. Ze mogen continue aanschuiven om te drinken. Ik ben gestopt met bijhouden, maar het lijkt erop dat ze elk kwartier weer in actie komen :).


Na hard werken is het goed drinken. De puppy’s moeten soms aardig hun best doen voordat de melk toeschiet, maar dan krijg je ook wat.


Edda is er maar druk mee. Ze controleert constant of er iets schoon te maken is.


Ondersteboven drinken is ook geen probleem.


En al die indrukken moeten verwerkt worden.


Soms moet je ‘vechten’ om je favoriete tepel.


Maar het komt goed.


De puppy’s zijn heel tevreden en hebben niet meer de behoefte om dicht tegen Edda aan te liggen. Ze bewegen zelfs verder van haar weg.
Sinds vandaag gaat ze ook echt naast de kist liggen. Maar zodra ze een geluidje hoort, gaat ze onmiddellijk controleren. Is er niets aan de hand is ze ook weer zo weg.


Wanneer de buikjes gevuld zijn, dan rollen ze gewoon van de tepel af om direct in slaap te vallen. Inmiddels zijn de stukjes navelstreng eraf. De naveltjes zien er heel mooi uit.


Er is steeds meer lichamelijk activiteit te zien wanneer de puppy’s hun buik vol hebben. Wat gebeurd er toch in dat lichaam op deze leeftijd?


Gisteren zag ik voor het eerst dat Svalin zich op zijn rug draaide. Vandaag zag ik dat hij op zijn rug lag te slapen.


De pauzes tussen het geven van voeding worden langer, zodra Edda merkt dat de puppy’s ontspannen zijn neemt ze even haar tijd en gaat even buiten kijken.


Wanneer Edda zich weer bij de puppy’s voegt, dan ruiken ze al heel snel haar aanwezigheid en komen ze in actie. En komen ze dat niet, dan maakt een poetsbeurt ze wel wakker ;).


Edda’s puppy pauzes worden inmiddels langer en gaat weer aan het werk. Hier is ze druk met muizen zoeken. Een van haar favoriete hobby’s. Het is mooi om haar te zien genieten van deze activiteit. De meeste muizen ontsnappen aan hun zoektocht, maar soms ook niet. Wanneer er een muis gevangen wordt, dan eten ze die niet op. Ik heb van het begin af aan ze geleerd hoe ik wil dat ze hiermee omgaan.


In de 5 dagen dat ze nu oud zijn is er al veel veranderd.
Als eerste, ze groeien als kool en het geboorte gewicht is verdubbeld. Van in elkaar liggen, naar op de rug kunnen gaan liggen en slapen.
Van grondkruiper naar bergbeklimmers.
Er zijn allerlei groeistuipjes voorbij gekomen, maar nu zie ik ook alle spieren in hun hoofd actief worden.
En nog meer. Ik hoorde ook al de eerst grom en blaf aanzetjes voorbij komen. Het is mooi om dit allemaal mee te kunnen maken.


Edda vindt het volgens mij heerlijk om de puppy’s melk te geven. Ze gaat er over het algemeen met volle overtuiging voor liggen.


Ik zie steeds vaker een van de puppy’s op de rug liggen. En zoals je ziet kunnen ze gaan de spier oefeningen gewoon door.


Zoals ik al eerder aangegeven heb, komen er steeds meer spieren in actie. Naast de spieren die ik van de week vast heb kunnen leggen in hun snuitjes, kan je nu ook de activiteit van de oren zien. Let vooral goed op rond de 13 seconden.


Dit is alweer het eind van week 1.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 2