Week 1

Na een vlotte bevalling gaat week 1 van start. Het is nog een hele uitdaging om de puppy’s uit elkaar te houden, maar ik wil ze geen halsbandjes omdoen.


08-04-2020 Na de bevalling heb ik de kist verschoond en is het tijd om tot rust te komen en de puppy’s te leren kennen.


09-04-2020 Regelmatig verplaatst Edda zich in de kist en de puppy’s schuiven dan als vanzelf mee, maar soms is er een in diepe slaap. Die merkt dan niet dat ze een klein stukje verder op liggen. In het begin kan het een hele klus zijn om te lokaliseren waar ze zijn.


10-04-2020 Ook hier kan de pup even niet uitvinden waar de rest is. Edda hoort aan de toon dat het serieus is en helpt de pup op weg.

Een pup ligt nog te slapen, de anderen liggen al klaar bij de bar. Edda maakt de laatste ook wakker.


11-04-2020 Ik hoorde al een poosje gemopper en toen ik keek zag ik dit pupje. Het mag duidelijk zijn wat hij wil, maar Edda laat de melk niet schieten. Het is een lang filmpje geworden, maar het met duidelijk zijn dat dit een volhoudertje is :).


2020-04-12 De puppy’s hebben aardig snel door wanneer Edda de kist in komt, maar dan het zware weg om uit te vinden waar je moeder ligt, daar te komen en voor wie later is, welke tepel nog vrij is.

Het is leuk om het bovenstaande filmpje nu nog eens te bekijken en dan vooral naar de weg welke het pupje dat links vooraan ligt af moet leggen om de tepel te vinden die nog vrij is.


13-04-2020 De puppy’s doen niet veel dan slapen en drinken lijkt het soms. Maar ook hier kan je zien dat er tussendoor hard gewerkt wordt. Hun spieren worden behoorlijk getraind.


2020-04-14 Na gedane arbeid is het goed rusten. Het is mooi om te zien hoe de puppy’s na het drinken nog even van tepel willen wisselen en uiteindelijk allemaal steeds meer tot rust komen en gaan slapen.

De puppy’s worden eerst gepoetst voordat ze aan mogen schuiven.

Dit is alweer het eind van week 1.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 2