Even voorstellen

Nu de pups zijn geboren is het ook tijd om ze een passende naam te geven. Ik vond het een hele uitdaging om passende namen uit te zoeken, maar toen ik eenmaal wist waar ik zou kunnen zoeken, is het gelukt. Wanneer je het leuk vindt om te weten hoe ik tot deze namen gekomen ben, dan kun je dat onderaan de pagina terug vinden.

Mag ik je voorstellen aan:

Kvasir Eddasson (wijze man)
Reu, als eerste geboren om 16.45. Zijn gewicht: 312 gram.
Hij heeft een witte borstvlek, rechts voor een klein wit voetje en aan de andere voeten enkele witte tenen. Dubbele wolfsklauwen aan beide achterpoten.

Wil je zijn wekelijkse portretjes zien? Ga dan naar zijn eigen pagina: KvasirSkadi Cárisdóttir (wintergodin)
Teef, als tweede geboren om 19.00 teef. Haar gewicht: 341 gram.
Ze heeft een witte borstvlek, twee witte voorvoeten en aan de achtervoeten een enkele witte teen. Dubbele wolfsklauwen aan beide achterpoten.

Wil je haar wekelijkse portretjes zien? Ga dan naar haar eigen pagina: SkadiSvalin Eddasson (beschermer)
Reu, als derde geboren om 19.25. Zijn gewicht: 322 gram.
Hij heeft een heel klein wit borstvlekje, en aan de voeten enkele witte tenen. Dubbele wolfsklauwen aan beide achterpoten.

Wil je zijn wekelijkse portretjes zien? Ga dan naar zijn eigen pagina: Svalin

Mijn gedachtengang over de naamkeuze.

Hun moeder, Edda, is door haar fokker vernoemd naar het boekwerk ‘De Edda‘ dit is een verzameling literaire en mythologische werken uit het middeleeuwse IJsland.

Daar ik naam en zeker ook de uitleg van de naam mooi vond was het voor mij duidelijk dat ze deze naam zou houden. Zeker wanneer je als betekenis Wereldmoeder voorbij ziet komen. Een mooie gedachte :).

Toen het duidelijk was dat er pupjes zouden komen en deze een naam op de stamboom krijgen leek het me leuk om namen uit ‘De Edda’ te kiezen. Dit was minder gemakkelijk dan ik dacht, doordat veel namen al aan IJslandse honden zijn gegeven en ik wilde niet voor de al bekende namen gaan. Dat betekende dat ik vele uren gezocht heb en een lijstje gemaakt had met namen die ik passend vond en waaruit we nu een keuze hebben gemaakt. Het zoeken werd me makkelijker gemaakt door lieve vrienden van wie ik recent het boek heb gekregen.

De naam Edda volgens Wikipedia
Er zijn meerdere speculaties over de titel. Het woord Edda betekent overgrootmoeder in het Oudnoords. Het zou dus kunnen wijzen op de verhalen van overgrootmoeder (de voorouders), die zij al doorvertelden, ’s avonds rond de vuurplaats, maar verder dan een theorie gaat dit niet. Het woordbeeld is hiervoor eigenlijk het belangrijkste argument.
Bij uitbreiding is de betekenis moederschoot of wereldmoeder. Het woord is afgeleid van veda of vidyā (kennis – vid = weten, begrijpen), de heilige geschriften van de hindoes.

Iedere pup heeft een eigen pagina:
Kvasir Eddasson
Skadi Cárisdóttir
Svalin Eddasson

Ben je benieuwt naar hun ontwikkeling en belevenissen ga dan naar:
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Week 9