Week 2

In de eerste week lijkt er niet veel te veranderen, maar het is ongelooflijk dat elke dag dat ik in de kist kijk iets nieuws kan ontdekken. De geboorte gewichten zijn bij een aantal al verdubbeld. Het zijn hele tevreden puppy’s. Ik slaap ’s nachts bij ze, maar ik hoor ze niet. Edda verzorgt ze 2 of 3 keer per nacht en mogen ze drinken.

15-04-2020 Regelmatig gaat Edda bij de puppy’s liggen. Ze doet dan wel eerst de controle ronde of er nog iets gepoetst moet worden. Sommigen maken dan ook van de gelegenheid gebruik om te kijken of ze een slokje kunnen pakken.

Wanneer de puppy’s een tepel zoeken dan kan je alle allerlei standen voorbij zien komen. Hier een dwarsligger en een rugligger.


16-04-2020 Terwijl Edda is gaan liggen zijn er twee puppy’s achter haar rug terecht gekomen. Ze kunnen al goed zelf hun weg vinden.


17-04-2020 Edda is een top moedertje. Ze is heel zorgzaam en doet zo haar best om de puppy’s dat te geven wat ze nodig hebben. Het is vertederend hoe ze het puppy wat zich blijkbaar erg alleen voelt, steun te geven.
En verder laat ze zich ook van haar beste kant zien in dit filmpje. Ik hoop dat je, net zoals ik, van dit filmpje geniet.

Wanneer de puppy’s niet drinken dan slapen ze. Er zijn dan perioden waarin ze heel stil liggen, maar ook momenten dat ik van alles zie bewegen.


18-04-2020 Edda kan haar draai niet helemaal vinden en loopt wat heen en weer. Zowel Signi als Thjazi willen achter de geur van hun moeder aan, steken hun neus buiten de kist, maar besluiten toch maar om terug te gaan. En nog een mooi stukje hoe ze soms moeten zoeken naar een tepel.


19-04-2020 Magni zoekt een nieuw plaatsje om te slapen, terwijl hij dat doet komt de geur van zijn moeder in zijn neus, hij probeert te localiseren waar ze is, maar gaat toch niet van zijn nestgenoten vandaan. Zijn trek in melk is misschien nog niet groot genoeg.

De oogjes hebben vandaag ook een start gemaakt om open te gaan.

20-04-2020 De puppy’s neem ik vanaf dag 1 dagelijks in de hand. Inmiddels slapen ze verder wanneer ik ze oppak. Daarnaast slapen ze diep wanneer de puppy’s gedronken hebben en kan ik ze met met veel geduld verplaatsen en neerleggen. Zie hier het resultaat.


2020-04-21 Nu de oogjes open gaan zien ze er gelijk heel anders uit en kijken ze vast ook anders naar de wereld om hun heen. Er is ook gelijk wat meer activiteit in de de kist, al zijn het maar hele korte momenten.


Hun neus gaf al aan dat er bij de doorgang andere geuren te ruiken waren, nu hun ogen licht opvangen wordt de nieuwsgierigheid groter.


Dit is het eind van week 2.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 3