Week 2

In de eerste week heb ik al veel zien veranderen. Dat zal deze week niet anders zijn. Waar hun wereld vorige week uit geur en tast/voelen bestond komen er deze week twee zintuigen bij. Zowel de ogen als oren zullen open gaan. Ik ben benieuwt hoe ze de wereld hiermee in zich opnemen en gaan verkennen.

Edda komt terug van de ochtendwandeling en vindt dat tijd is om op te staan en dat ze gewassen aan het ontbijt moeten verschijnen :).


Tijdens de voeding hoorde Edda buiten wat en vond dat ze moet gaan kijken, de puppy’s waren haar dus in eens kwijt. Je ziet dat ze hun best doen om haar geur te pakken, maar die is er niet meer. Wanneer ze tot rust komen komt Edda weer terug, je ziet gelijk hun activiteit weer toenemen.


Wanneer de puppy’s gedronken hebben, dan rollen ze zich meestal gelijk om en gaan ze een plaatsje verderop zoeken om te slapen. Maar soms blijft er eentje aan de tepel hangen en slaapt met de tepel in de bek door.


De hele dag door zie ik allerlei spieren bewegen. Ze trillen, schokken, maar vandaag zag ik ook loopbewegingen voordat de pup werkelijk op weg ging.


Het ontdekken van de omgeving is begonnen.

Vanmiddag zie ik ineens dat de ene pup de neus van de ander aan onderzoeken is.


Wanneer ik de pups actief bezig zie bij de tepels, moet ik vaak denken aan het boek van rupsje nooit genoeg. Je ziet ze van tepel naar tepel verhuizen wanneer ze niet genoeg naar hun zin meer krijgen.
Het gewicht ligt inmiddels rond de 1 Kg.


De haren groeien al goed. Het beginnen meer wollig pups te worden.
Vandaag heb ik gezien dat Svalin en Skadi op vier pootjes gingen staan. Het was nog heel wiebelig, maar het lukt zelfs om een stapje te zetten.


Wanneer er een pupje ligt te ‘dromen’ en/of ligt te piepen, dan doet Edda haar best om steun te geven.


Het maakt Edda niet uit hoe ze willen drinken, zij zorgt er voor dat ze erbij kunnen.


Zo mooi om te zien hoe de ontdekkingsreis naar hun omgeving verloopt.


Er komt steeds meer beweging in de puppy’s. Inmiddels zie ik ze regelmatig omrollen.


Ze kunnen zichzelf ook al krabben. Ik heb het al een paar keer zien gebeuren, maar nu pas op film vast kunnen leggen.


Ze hebben inmiddels allemaal de oogjes open en het lijkt erop dat de eerste verkenningspelletjes nu echt beginnen.


Dit is het eind van week 2.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 3