Week 3

De laatste twee weken stonden in het teken van slapen en eten. Stapje voor stapje gaat de ontwikkeling verder. Naast dat ze al konden ruiken en voelen komt er nu ook het zien aan de beurt. Ze zullen van de week ook gebruik kunnen gaan maken van hun ogen en oren, al zal dat in eerste instantie nog beperkt zijn.

22-04-2020 Soms lijkt het wel of bij de start van een volgende week er ook gelijk een knopje wordt omgezet. Zie hier Thjazi op ontdekkingsreis. Edda houd goed in de gaten wat ze gaat doen.

Zoals je kunt zien moet alles met de neus onderzocht worden. Haar neus maakt overuren.

Wanneer Edda de kist in komt dan heeft ze soms geen kans dat ze gaat liggen. De puppy’s vallen gelijk aan, maar zoals je kunt zien niet altijd allemaal tegelijk. Magni (links) en Máni (rechts) blijven nog even slapen.


23-04-2020 Er komt steeds meer leven in de brouwerij. De puppy’s zijn nog maar korte momenten wakker. Er zijn al een paar puppy’s die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, daarom heb ik de doorgang aangepast om het ze een beetje gemakkelijker te maken om op onderzoek te gaan. Hier zie je als eerste Máni en later komt Thjazi erbij.

De puppy’s ontdekken steeds meer. Vandaag had Modi heel snel Ásti in de gaten en schroomde niet om kennis te gaan maken. Ásti vond het geweldig.


24-04-2020 Van nieuwe indrukken wordt je moe. Nu ze de oogjes open hebben leg ik regelmatig iets in de kist wat ze niet kennen, dan moet dan natuurlijk onderzocht worden. Ik merk dat ze na iets nieuws ook al snel weer moeten slapen. Nieuwe informatie opdoen maakt moe.

Misschien handig om te weten:
Ze zijn nu een aantal keer per dag actief, maar dan is gemiddeld 5 tot 10 minuten al lang.

Wanneer ze iets nieuws tegen komen moet eraan geroken worden en natuurlijk geproefd.

De puppy’s worden steeds leniger en omrollen lukt ze steeds beter.


25-04-2020 De puppy’s groeien gewoon door en zoals je kunt zien wordt het steeds moeilijker om een tepel te bereiken.


26-04-2020 De momenten dat de puppy’s langer wakker zijn worden langer (10/15 minuten). Ze verkennen elkaar en de omgeving, dit gaat met regelmatige grom en brom geluiden gepaard. Soms zijn er ook pogingen tot blaffen e.d. te horen. Daarna is het weer tijd om te eten en te slapen.

Het is mooi om te zien hoe het ene moment ze vol enthousiasme zijn om de boel te verkennen en som minder. Alles hangt af van het moment waarop ze wakker geworden zijn, of wakker gemaakt zijn door Edda.

Wanneer ze gedronken hebben likken ze elkaar regelmatig de bek af. Ook wordt dan gelijk verder geproefd aan oren en staarten. Zo komen ze steeds beter te weten wie de ander is. Wanneer de tandjes doorkomen leren ze om subtieler hiermee om te gaan.


27-04-2020 Wanneer ze lekker liggen te slapen kan het gebeuren dat Edda vindt dat het etenstijd is. Het duurt niet lang voordat de puppy’s op zoek gaan naar een goede plaats.

Van informatie opdoen wordt je moe. Mooi om te zien dat ze nu zelf weer terug gaan naar hun veilige slaapplaats.


28-04-2020 Soms zijn de puppy’s zo snel om aan te schuiven dat Edda geen kans heeft om te gaan liggen.


Dit is het eind van week 3.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 4