Week 3

De laatste twee weken stonden in het teken van slapen en eten. Stapje voor stapje gaat de ontwikkeling verder. Naast dat ze al konden ruiken en voelen komt er nu ook het zien en horen aan de beurt. Al zal, zeker het zien, in eerste instantie nog beperkt zijn.


Dag 15 Oogjes open
Gisteren dacht ik al kleine spleetjes te zien, maar nu is het zeker. Zie jij ze ook?


Dag 15 Op verkenning
Nu de oogjes open zijn kom je er achter dat er meer om je heen is, maar vooral eerst ontdekken wie degene is die al die tijd samen met jouw was.
Het beeld is in het begin wazig, maar wilde dit moment wel houden.


Dag 15 Reactie op waarnemen streep zonlicht
Er valt een streep zonlicht naar binnen die door de zonwering wat beweegt, zie hoe deze pup hier op reageert.


Dag 16 Steeds meer actie
Nu ze meer kunnen waarnemen komt er ook meer actie. Al zijn dat nog maar momenten van een minuut of tien en dat een keer of vier per dag.
Het grootste deel gaat naar slapen.


Dag 17 Omrollen
De puppy’s raken steeds meer vertrouwt met hun lichaam en krijgen vertrouwen in wat er gebeurd.


Dag 18 Sygni mag kijken in de werpkist
Sygni wil al weken kijken, maar mocht (nog) niet. Je kunt goed aan de signalen van Edda zien dat ze nog iets in conflict is, maar dat ze wel mag kijken. Het is me hierbij opgevallen dat hoe beter Sygni naar haar luistert hoe sneller ze dichterbij mag komen.


Dag 18 Krabben
Stapje voor stappen kunnen de puppy’s steeds meer.


Dag 19 Het eerste moment van de wereld verkennen
De puppy’s tonen steeds meer belangstelling voor wat er buiten de werpkist gebeurd, dus vandaag een kans gegeven om even te kijken toen Edda de werpkist in ging.


Dag 19 Zullen we naar buiten gaan of toch niet

Het is voor de puppy’s een hele verandering dat ze de wereld nu kunnen bekijken en hebben dan ook echt even nodig voordat ze allemaal de drempel over gaan.


Dag 20 Sygni mag kennis komen maken
Sygni mag onder toeziend oog van Edda komen kijken. Maar zodra Edda ziet dat ze iets enthousiast wordt krijgt ze een waarschuwing.


Dag 21 Slapen
Slapen is het belangrijkste tijdens het opgroeien. En gelukkig doen ze dat ook goed. Als ze door de dag heen 2 uur wakker zijn is het veel.

Dit is het eind van week 3
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 4