Week 3

De laatste twee weken stonden in het teken van slapen en eten. Stapje voor stapje zijn naast het kunnen ruiken, de laatste twee dagen ook de oogjes open gegaan en krijg ik het vermoeden dat de oren ook al iets kunnen opvangen.
Het beginnen nu ‘echte’ hondjes te worden:


Edda gaat regelmatig even bij de puppy’s kijken en meestal willen ze gelijk drinken, maar soms slapen ze gewoon door.


Vanmiddag was het tijd voor de eerste ontdekkingsreis voor de puppy’s. Ze keken al steeds naar waar Edda naar toe ging, dus vandaag besloten om het plankje weg te halen. Mooi om de eerste stapjes de wereld in te volgen.


Een paar minuten ontdekkingsreis en ze gaan gelijk richting dromenland. Van nieuwe indrukken opdoen wordt je heel moe.


Gisteren kwam Edda al een keer met een speeltje aanzetten. De puppy’s hadden toen nog geen idee. Nu kwam ze met een ander speeltje aanzetten. Zo mooi om te zien hoe ze nieuwe geuren binnen brengt en hiermee ook de activiteit van de puppy’s verhoogt.


In onderstaand filmpje is mooi om te zien hoe de puppy’s met iets nieuws omgaan (zicht, geur).Edda heeft vandaag weer de bal meegenomen de kist in, maar de puppy’s gingen gelijk drinken. Toen Edda ze klaar was en wegging ben ik gaan filmen. Kijk hoe ze wel of misschien juist niet op onderzoek gaan en welk zintuig er het eerst aan het werk is.


Sinds ik de nieuwsgierig van de puppy’s zie toenemen heb ik besloten om het schotje overdag weg te laten. Edda kan dan gemakkelijker in en uit de puppy’s kunnen op hun tempo de omgeving verkennen.


Edda is al een paar keer de kist in en uit gelopen. Zoals je kunt zien nemen ze de tijd om alles in zich op te nemen. Het schuine plankje zal de drempel om te gaan wellicht vergroten, daarom heb ik iets onder het plankje gelegd zodat het iets minder schuin is geworden.


Wanneer ze over de drempel zijn is moeders er om ze op te vangen.


De puppy’s nemen hun tijd. Een stapje naar voren betekend soms weer terug, maar je ziet langzaamaan hun vertrouwen toenemen.


Edda laat Ásti stapje voor stapje dichterbij komen. Ze wil wel zeker weten dat ze de controle houdt en waarschuwt wanneer hij te snel gaat. Soms draait ze zich ineens weg en krijgt hij alle ruimte om de puppy’s te besnuffelen. Hij doet heel voorzichtig met ze.


Inmiddels is niet alleen Ásti nieuwsgierig naar wie er al een paar weken in die kist zitten, maar zijn de puppy’s ook nieuwsgierig geworden naar wie Ásti is.


Nog net geen drie weken oud en dan al samen met mama brokken willen eten. Ik heb met verwondering gekeken hoe een pup die nog nooit iets anders gegeven heeft dan melk, van die droge brokjes zo kan verwerken. Ik heb het dus ook maar gestopt en ben brokjes gaan weken. Lijkt me een rustigere start voor de puppymaagjes. Ze vinden het wel heel erg lekker.


Nadat Edda ze drinken heeft gegeven zijn ze nog een poosje actief alvorens ze weer inslaap vallen.

Dit is het eind van week 3.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 4