Week 4

De veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. De puppy’s worden steeds krachtiger en kunnen al aardig lopen. Ze ontdekken zichzelf, elkaar en de omgeving.

Dag 22 Het wordt krap
De puppy’s groeien voorspoedig, het wordt al een heel gedrang om op het goede plekje te komen.


Dag 23 Sygni mag gaan kijken
Het is mooi om te zien hoe Edda langzaam aan meer ruimte geeft aan Sygni om bij de puppy’s te gaan kijken.


Dag 24 Even actief en dan weer slapen
Edda maakt ze over het algemeen wakker om te drinken, daarna is het ontlasten, even actief en dan weer met zijn allen gaan slapen. Het geheel duurt gemiddeld nu 15 minuten.


Dag 25 Nieuwe uitdagingen
Nu ze de omgeving mogen gaan verkennen, komen ze uitdagingen tegen die echte hersenkrakers kunnen zijn. Zoals iets wat op je pad komt en je weg blokkeert, in dit geval het dwarse deel van de stoel. In het systeem van de pup, is het eroverheen gaan de eerste keus en wanneer dat (nog) niet lukt kan dat even een frustratie opleveren. Maar de wil om het op te lossen creëert daarna ook een andere optie.


Dag 26 Veel om te onderzoeken
Hun wereld wordt steeds iets groter en een aantal dingen ook normaler. Iets wat ze een paar keer onderzocht hebben wordt minder interessant. Als ze nieuwe dingen/situaties tegen komen dan merk ik dat ze daarna ook langer slapen en/of ze minder gemakkelijk in slaap kunnen komen.


Dag 26 Ontwikkeling spel
Eerst waren ze vooral met onderzoeken bezig, er ontstaat momenteel steeds meer interactie.


Dag 27 Obstakels nemen
Het leven van een pup zit vol uitdagingen zoals je kunt zien. Elk moment uitvinden wat te doen, dus de hele dag staat in het teken van leren. En daar word je hongerig en moe van.


Dag 28 Nieuwe dingen op bekend terrein
Om de puppy’s te helpen met de veranderingen in hun omgeving te leren omgaan zet ik regelmatig nieuwe dingen neer. Op deze manier geef ik ze de kans te wennen aan steeds een veranderende omgeving.


Dag 28 Nieuwe geuren en nieuwe drempel

De puppy’s gaan verder op verkenning. Na een aantal keer hetzelfde bekeken te hebben zie ik dit gebeuren.
Nu zijn ze in het halletje beland. Daar staan onze schoenen waar voor hun heel veel nieuwe geuren aanzitten. Ook staat de buitendeur open, daar komt ook veel geur vandaan.

Dit is het eind van week 4.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 5