Week 4

De veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. De puppy’s worden steeds krachtiger en kunnen al aardig lopen, ze ontdekken zichzelf, elkaar en de omgeving. Ze durven ook steeds een stapje verder en vinden Ásti ook een leuke uitdaging.
Deze week starten we met het geven van geweekte brokjes. Dit natuurlijk eerst in hele kleine hoeveelheden.

De puppy’s kunnen al goed rekken en strekken en geeuwen is ook geen probleem.


Er komt steeds meer actie in de puppy’s. Het lopen wordt steeds minder wiebelig. Het is mooi om te zien hoe de puppy’s met de aanwezigheid van Ásti omgaan en hoe Ásti zijn weg zoekt in interactie.


De puppy’s hebben momenten dat ze in de aanwezigheid van Edda de boel onderzoeken, maar ook zijn er momenten dat Edda buiten is. Ze gaan dan samen op verkenning. Op dit filmpje zie je dat Ásti en Edda terug komen en de puppy’s dan ook graag iets te drinken willen.


Het is best stoer om te zien hoe de puppy’s met het nog wat onhandige gedrag van Ásti omgaan. Ásti kan niet wachten om ze op te zoeken zodra ik het deurtje open maak. De puppy’s reageren heel onbevangen en zoeken hem ook steeds weer op. De puppy’s genieten natuurlijk van het vertrouwen van Edda’s aanwezigheid en Ásti wordt in de gaten gehouden door het wakende oog van Edda.


De pups hebben een paar dagen een paar keer per dag geweekte brokjes gegeven, nu verdringen ze Edda bij de voerbak en eten ze gewoon droge brokjes.


De eerste galop sprongetjes heb ik al voor bij zien komen. De motoriek ontwikkelt zich in een rap tempo. Van rustige stapjes naar sneller bewegen.


De puppy’s beginnen hun aandacht ook steeds meer te richten op wat ze zien liggen. Zie hier de enige dame van het stel een stoer met haar bal lopen.


Stapje voor stapje leren ze elkaar en de omgeving steeds beter kennen. Er is steeds meer te zien.


Edda is een hele lieve zorgzame moeder. Ze gaat regelmatig ook bij de puppy’s liggen slapen.


De puppy’s breiden hun onderzoeksgebied verder uit. De deur naar buiten stond open. Hun neuzen maken overuren, maar gaan nog niet buiten kijken.


Naast het drinken bij Edda hoort water drinken er ook al bij.


Nagels knippen word door veel honden niet als prettig ervaren. Daarom ben ik vanaf dag 1 de voetjes gaan masseren en de nageltjes betast. Dit doe ik nadat ze lekker gedronken hebben en rustig zijn. Om er gemakkelijk bij te kunnen leg ik ze op schoot en zorg ervoor dat ze ontspannen zijn voordat ik met knippen begin. Tot nu toe werkt dit heel goed.


Dit is het eind van week 4.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 5