Week 5

Van voorzichtige waggelende stapjes naar puppy’s die soms al een klein sprintje maken. Nee, nog niet als een volwassen hond, het zijn echte puppy sprintjes.
Hun wereld wordt elke dag een stukje groter. Regelmatig staan ze nu in het halletje de buitenlucht op te snuiven.
Doordat ik over het algemeen filmpjes met actie plaats, zou je kunnen denken dat de puppy’s al heel veel wakker zijn, maar het tegendeel is waar. Gemiddeld zijn ze rond het half uur wakker en slapen ze een aantal uur. Of ze veel of weinig slapen heeft te maken of ze druk geweest zijn of veel nieuwe dingen ervaren hebben. Hoe meer nieuwe informatie, hoe drukker ze worden en moeilijker in slaap komen. Ik probeer hierin de balans te zoeken om ze dingen ontspannen aan te kunnen bieden.


Dag 29 Eenvoud is vaak het leukste
Ik probeer vaak creatief na te denken over nieuwe dingen aanbieden. Deze keer is het niveaudoosje een groot succes. Ze vinden het ook geweldig om het aan het touwtje voor te trekken, dan maakt het herrie :D.


Dag 30 Zullen we de drempel over gaan?
Daar de puppy’s nu regelmatig in het gangetje te vinden zijn en het ook nog eens mooi weer is, heb ik de deur open gezet. Ze mogen zelf bepalen of ze het aandurven of niet.


Dag 30 Moe van alle indrukken
Nieuwe indrukken maken moe en zorgen ervoor dat ze ook langer slapen. Verwerkingstijd geven is erg belangrijk. Ik probeer er dan ook iedere keer voor te zorgen dat ze uit kunnen slapen.


Dag 31 Een stapje verder
Stapje voor stapje komen ze verder. De ene keer loopt de een voorop, de andere keer de ander. Het is maar net wie het meeste energie heeft op dat moment.


Dag 31 Rollebollen met Sygni
De puppy’s vinden Sygni geweldig. En als je dit zo ziet weet je dat het wederzijds is.


Dag 31 Slapen bij grote zus
Sygni vindt de puppy’s geweldig, maar als er een in de mand bij haar wil gaan liggen hoeft ze er maar heel even over na te denken of ze dit leuk vindt. Natuurlijk mag dat!


Dag 32 Gezellig op de veranda
Het naar buiten gaan gaat steeds gemakkelijker. En ze zijn steeds vaker daar te vinden wanneer de deur open staat. Hun beweging wordt ook steeds meer ontspannen. Nog even en dan zullen ze verder op onderzoek gaan.


Dag 32
De puppy’s gaan verder op onderzoek, maar dan komen ze iets tegen wat ze niet kennen. Het is mooi om te zien hoe ze ook deze drempel nemen.


Dag 33 Het went snel
Het gras is onderzocht en nu de rest ontdekken. Dat geldt niet alleen voor de puppy’s, maar ook de volwassen honden reageren op deze nieuwe situatie.

Dag 33 De hik
Ook puppy’s kunnen de hik hebben.

Dag 33 Nog veel meer om te ontdekken
Het is mooi om het verschil te zien in gedrag wanneer ze een volgend moment buiten zijn. Hier zijn ze echt op ontdekkingsreis. Wanneer je goed kijkt kun je zien dat er een pup al netjes in de bosjes gaat plassen.
Qua lichaamsbewustwording hebben ze uitdaging genoeg.


Dag 33 Nog veel meer om te ontdekken
Het is mooi om het verschil te zien in gedrag wanneer ze een volgend moment buiten zijn. Hier zijn ze echt op ontdekkingsreis. Wanneer je goed kijkt kun je zien dat er een pup al netjes in de bosjes gaat plassen.
Qua lichaamsbewustwording hebben ze uitdaging genoeg.


Dag 34 Een beetje frustratie helpt
Wanneer je naar je moeder wilt, maar er niet bij kunt, dan moet je naar de ingang zoeken. Soms helpt dan een beetje frustratie om tot een oplossing te kunnen komen.


Dag 35 Kleine onderzoekers
De snelheid waarmee ze steeds een stapje verder komen is best groot als je bedenkt dat ze nog maar goed twee dagen geleden voor het eerst het gras op gingen.

Dit is het eind van week 5
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 6