Week 6

De wereld is van de week al een stuk groter geworden voor de puppy’s. Stonden ze begin vorige week nog voorzichtig in de deuropening de buitenlucht op te snuiven, lopen ze inmiddels vrij van binnen naar buiten. Ook is hiermee het begin van de zindelijkheid naar buiten verlegd. Er zijn al momenten dat zelf aangeven dat ze naar buiten willen.

Ons grasveld loopt over in bos. Ze krijgen hier de vrijheid om dat te verkennen om dat te doen wat goed voelt. Ik zie hun zelfvertrouwen groeien en gaan steeds een stapje ontspannen verder het avontuur in.


Vijf weken oud. Het lijkt wel of er elke week een knopje in hun ontwikkeling aangaat. Waren ze eerst terughoudend en lieten ze de volwassen honden weggaan zonder ze na te willen, lopen ze nu vol vertrouwen mee het bos in.


Ik zie regelmatig dat er puppy’s zijn die tot uitdaging over gaan. Was het eerst alleen verkennen van de ander door erin te happen en te bijten, zie ik nu regelmatig dat ze in een spelboog staan en de ander uitdagen.


De puppy’s zijn erg geïnteresseerd wat Ásti doet. Hij is een goede muizenvanger, een beter voorbeeld kunnen ze niet hebben.


Ze hebben allemaal geen reepje gedroogd rundvlees gehad. En zoals je kunt zien vallen ze in de smaak.


Hun gebied wordt nu dagelijks met een meter of twee/drie vergroot. Ze zijn al lekker in het bos aan het struinen.


De puppy’s lusten nog graag een slokje van mama.


De nieuwsgierigheid van de puppy’s neemt toe. Het gebied wordt weer vergroot. Ze veroveren langzaam het bos.


23 september
Vanmiddag is de chipper van de Raad van Beheer geweest. De puppy’s hebben nu een chip en de stamboompapieren worden in orde gemaakt. Ook is er DNA afgenomen. Het is een beste naald die nodig is om de chip te plaatsen, maar ik vond de puppy’s best stoer.


Wanneer je ergens misschien niet naar toe mag, moet je het natuurlijk altijd proberen. Dat is bij puppy’s zeker zo, hun nieuwsgierigheid wordt alleen maar groter wanneer het niet mag. Ze kunnen nog door de mazen van de afzetting heen, maar het wordt al moeilijker.


Wanneer ze wakker worden hoeven we ze al niet meer te motiveren om naar buiten te gaan, ze gaan al zelf richting de deur en wanneer die nog niet open is, horen we regelmatig al een piepje waarmee aangegeven wordt dat de deur open moet.


Soms vliegen de puppy’s elkaar in de haren, maar regelmatig spelen ze heel ontspannen met elkaar.


De puppy’s mogen heel van Edda, soms denk ik teveel, maar Edda leert steeds beter haar grenzen aan te geven.


Dit is het eind van week 6.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 7