Week 7

De veranderingen lijken minder snel te gaan, maar er gebeurd toch heel veel. Uiterlijk zie ik dat ze hoger op de pootje komen. En zag ik vorige week de oren nog hoofdzakelijk aan de zijkant, zie ik de flapjes nu meer aan de voorkant.
Het reageren op de omgeving is ook aan het veranderen. Reageerden ze eerst nauwelijks op geluiden uit de omgeving is nu hun nieuwsgierigheid sneller geprikkeld. Ook als ze slapen merk ik dat er nu sneller reactie komt op activiteit om hun heen.
De omgeving wordt ook steeds verder verkend. Ze zijn nu ongeveer halverwege ons bosperceel. Het is mooi om te zien hoe ze alles onderzoeken.


Wanneer de puppy’s heel vroeg wakker zijn en het buiten nog donker is, dan moet je iets verzinnen om ze bezig te houden. Dat is deze keer heel goed gelukt :).


De puppy’s vinden het heel interessant om te kijken wat Ásti toch steeds doet met die lap. Wanneer hij de lap heen en weer schud vonden ze dat in het begin best vreemd, maar ze wennen er al snel aan.


De puppy’s waren eerst vooral met zichzelf bezig. Langzaam aan zie ik dat er steeds meer samen activiteit ontstaat.


De puppy’s vinden steeds meer uit. Ze kunnen nu ook tikkertje rond de boom. Het eerste spel heb ik gemist. Toen waren ze met zijn drieën rond de boom aan het rennen.
Ze reageren ook steeds beter als ik ze roep.


Het is een hele natte dag. Ik heb ik een grote kartonnen doos neergezet voor enig vermaak en dat lijkt goed te zijn gelukt.


Tussen de buien door gaan de puppy’s steeds een stapje verder op onderzoek uit.


Vandaag was het tijd voor de enting. Eerst de bench in de kamer gezet zodat ze het konden onderzoeken. Daarna het kleed, wat op hun slaapplaats ligt, erin gelegd. Toen het tijd was om te gaan lagen ze te slapen en heb ik ze er slapend en wel ingelegd. Met het naar de auto brengen werden ze natuurlijk wakker. Maar zoals je kunt zien hebben ze de rit ontspannen ervaren.


De puppy’s mochten de behandelkamer rustig verkennen. Eerst ontspannen zijn voordat ze op tafel gaan geeft meer kans op een goede ervaring. Dat laatste is helemaal gelukt. Ze hebben niet eens gemerkt dat ze een prikje kregen.


Herfst of niet, buitenspelen hoort erbij.

Wanneer je puppy’s niet bezig houdt, dan houden zij zichzelf wel bezig, maar dan vaak met iets wat jij niet leuk vindt.
Een kartonnen doos kun je op veel manieren inzetten. Hier heb ik er een stuk uitgehaald en op de kop gezet. Ze spelen ook met hun pootjes door de gaten heen, net zoals een kat dat kan.


Ze zijn al heel groot, maar ook nog heel klein. Ze drinken nog regelmatig bij Edda.


Stapje voor stapje veroveren ze het terrein. Ze hebben weer een hoek gevonden die ze nog niet onderzocht hebben.

Dit is het eind van week 7.
Wil je weten hoe het verder gaat, ga dan naar week 8.