Week 9

De week van afscheid nemen is begonnen. Het zal afkicken worden. Maar ik pak elk moment. Ik hoop dat ik ze een goed basis mee heb kunnen geven om zich verder ontwikkelen tot fijne vrolijke ontspannen honden.

Máni en Magni zijn naar hun nieuwe thuis.

03-06-2020 En toen waren er nog vier puppy’s. Maar de pret met Ásti is er niet minder om. Blijkbaar is het erg leuk om op een verhoging te spelen.


03-06-2020 Wanneer ze buiten, door een nieuwe uitdaging druk worden, dan worden ze al snel overmoedig en zoeken ze activiteit die ik minder vindt. Zo liepen ze al bijna voor het huis. Wanneer ze overmoedig zijn, dan kunnen ze niet meer de zaken in het juiste perspectief zien en kunnen ze iets aangaan waar ze nog helemaal niet aan toe zijn. Voor mij betekend het een ding, naar binnen. Maar dat wil niet zeggen dat ze daar dan direct rustig zijn. Kluifmateriaal aanbieden helpt dan om de hartslag weer naar beneden te krijgen en dus komt de rust ook weer terug in hun lichaam. Mocht het op dat moment een heel erg lekker kluifje zijn, dan kan het gebeuren dat het tegenovergestelde bereikt wordt. Ze gaan dan steeds fanatieker kluiven, dus leren kijken naar het effect van wat je geeft op zo’n moment kan heel erg behulpzaam zijn om de rust terug te krijgen.


04-06-2020 Nieuwe dingen zijn altijd reuze interessant en moeten onderzocht worden. Na gelang het gevoel dat het nieuwe oplevert zal er een vervolg gedrag wel of niet plaats vinden.
Hier kun je mooi zien dat het plastic wat ik net hem neergelegd heel interessant gevonden wordt, maar ook dat de interesse snel over is. Wanneer ze dit nu een tweede of derde keer tegen komen kan ik zien wat het effect is dit moment. Er zijn dan drie opties. Ze negeren het als het niet interessant was. Ze worden enthousiast, dus blijkbaar was het erg leuk, of ze worden laag in houding zodra ze het horen/zien/ruiken, dan was het geen leuke ervaring.


05-06-2020 Vanmorgen is Thjazi door haar nieuwe eigenaren opgehaald. Aan de ene kant heb ik niet de indruk dat ze het idee hebben dat er weer een weg is, maar ik merk wel dat de groepsdynamiek veranderd.


06-06-2020 Vanmorgen is Modi naar zijn nieuwe thuis gegaan.
Zoals ik al aangaf veranderd de dynamiek van de groep. Met nu nog twee pups zijn ze op elkaar aangewezen. Maar Edda bemoeit zich ook vaak met ze.


07-06-2020 Vanmorgen is ook Meili vertrokken. Hier eindigt het avontuur van dit nest.
Sygni blijft namelijk hier wonen.